Over ons

Wij zijn een in Nederland gevestigd bedrijf gespecialiseerd in kook- en eetproducten en leveren aan klanten over de hele wereld. Ons doel bij Buccan is om u de meest complete en plezierige kookervaring te bieden.

Ons assortiment keukenproducten omvat kookgerei, bakvormen, serviesgoed, messen, keukenapparatuur en meer. Daarnaast hebben we verschillende accessoires aan ons assortiment toegevoegd om u te helpen tijdens uw kooksessies.

U kunt een Buccan-product kopen in onze webshop en bij een van onze e-commerce- of retailpartners.

Wat betekent Buccane?

Het Caribische Arawak-Indiase woord ‘Buccan’ is misschien wel zo oud als de tijd zelf. Een Buccan is een houten frame dat gebruikt wordt voor het langzaam roken en braden van wild vlees.

De term buccaneering, afgeleid van het woord Buccan, is eigenlijk een methode die wordt gebruikt voor het conserveren van vlees en die nog steeds wordt toegepast op sommige exotische plaatsen in het Caribisch gebied. Deze techniek is lang geleden uitgevonden toen de mensen in het Caribisch gebied nog niet het gemak hadden van koelkasten die we nu hebben.

In feite was de Buccan een van ‘s werelds eerste bekende kookapparaten.

Het Buccan-team

Wij bij Buccan zijn een jong team van kookliefhebbers die graag samenkomen met vrienden en familie om te genieten van lekker eten. Onze passie voor koken en design heeft geresulteerd in een strak assortiment kook- en eetproducten.

We willen dat zoveel mogelijk mensen verliefd worden op de kunst van het koken, dus ons doel is om je een geweldige kookervaring te bieden tegen een betaalbare prijs.

Wij zijn van mening dat aan het begin van elk geweldig gerecht goede keukenapparatuur staat die je helpt bij de voorbereidingen. Onze producten zijn ontworpen met die filosofie in gedachten, en we hopen dat u er net zoveel plezier aan zult beleven als wij bij het maken ervan!